A KÖZ, és a MEGHALLGATÁS

Tegnap lezajlott a mifelénk Közmeghallgatásnak is nevezett szeánsz. A hosszú évek tapasztalatának, és a remekül megválasztott időpontnak köszönhetően igencsak gyér érdeklődés mellett.

Meglepetés senkit nem érhetett, minden az előzetesen elvárt forgatókönyv szerint zajlott.

Kezdésként Polgármesterünk fogott neki a mondandójának. Shakespeare-t és Cicero-t felülmúlva adta elő monológját. Tartalmára nem térnék ki, mert sok értelmes dolog nem hangzott el. Éppen egy óra harmincnyolc perce tartott az előadás, érezhető volt, hogy szónoklatának még a közepén sem tart.

Ekkor következett be a váratlan esemény. A csekély számú hallgatóság soraiból egy hölgy emlékeztette Küller Jánost, hogy mivel ez egy „közmeghallgatás”, a Köz is szeretné a hangját hallatni, sőt kérdéseket feltenni.

Ezen polgármesterünk rendkívüli módon megsértődött, majd rögtön szünetet rendelt el.

Nem tudni, mi történhetett szegény emberrel, lehet, hogy megöregedett, vagy egyszerűen belefáradt áldozatos munkájába. Nem lenne meglepő, hiszen saját bevallása szerint napi 26 – 28 órát dolgozik.

Jómagam annak is örülnék, ha legalább napi két órát dolgozna – a falu javára.

A mellébeszélő kimagyarázás még remekül megy neki, de a hazudozás már nem annyira. Nyilván bugyutaságának is köszönhető, hogy egyre többször belezavarodik saját hazugságaiba.  Ez történt minden felvetődő ügyben, Tücsök-mutyiban, Lazaréttel, Budai Tégla ügyével kapcsolatban, meg minden egyéb témával.

Ezért szokták mondani, hogy jobb igazat mondani, akkor másnap nem kell gondolkodni, hogy kinek mit is hazudtunk?

Egy pozitív hozadéka azért volt a tegnapi összejövetelnek, Varga Pisti (a pénzügyi bizottság elnöke) egy feltett kérdésre legalább őszintén és tisztességesen elismerte, hogy megint a törvényesség megkerülésével sarcolják a polgárokat. Erről most nem, majd egy külön cikkben írunk bővebben.

Pilisborosjenő XXI. századi történetében egy valamire való közmeghallgatás kötelező kelléke a Sáhó-show, szerencsére ezúttal sem maradt el.

Sáhó Tibor valószínűleg úgy gondolja, hogy nem okozott még elég kárt ennek a falunak. A többség ezt másképp látja. Alapvetően (most éppen) jó barátjának, Küller Jánosnak köszönhetően évtizedes pereskedésben áll a faluval, három és fél milliárdos követelésével tartja sakkban az önkormányzatot, de említhetném azt is, hogy a 2002 óta belterületben lévő Malomdűlői telkek tulajdonosainak – szintén polgármesterünk hathatós közreműködésével – adómentességet okoskodott ki.  Erről a területről normál esetben bő 80 millió telekadó folyhatna be, több mint amennyi adót mi összesen fizetni kényszerülünk. Említhetném még a Várvölggyel kapcsolatos megalomán elképzeléseit, vagy a folyamatos lakópark bizniszeit, némi engedély nélküli útépítéssel, földmunkákkal fűszerezve.

Ehhez képest még ő osztogatott egy szórólapot, melyben nagy nyilvánosság előtt vádol embereket:

A levél tartalmáról nem éri meg külön szót ejteni. Annál érdekesebb, hogy egy másfél évvel ezelőtti megbeszélésről, amin a Bécsi úti Téglagyár tulajdonosaival próbáltunk valami egyezségre jutni, neki állítólag hangfelvétele is van. Természetesen engedély nélkül, törvénytelenül.

Ha ez még nem lenne elég, állítólag ennek meghallgatásához egy olyan linket adott meg, amihez egy adatlopó oldalon keresztül vezet az út:

Akárhogy is nézzük, ez bőven elég egy büntetőeljárás lefolytatásához. Félreértések elkerülése végett, nem mi fogjuk feljelenteni, nekünk ennyit nem ér meg.

Köszönjük Sáhó Tibornak, az ő mocskolódásánál jobb kampányt el sem tudunk képzelni!

Végül is az idei Közmeghallgatástól is megkaptuk, amire nagyjából számítani lehetett.

Tudom, hogy egy fecske nem csinál nyarat. A jó hír viszont, hogy ma három fecskét is láttam.

Patrióták

Borítókép forrása: http://pbjhirmondo.hu

2 thoughts on “A KÖZ, és a MEGHALLGATÁS

  1. A Közmeghallgatásra, sajnos nem tudtam elmenni, ahogyan a fotót nézem és a cikket olvasom, valahogyan már nem is bánom! Sáhó Tibort 1996 ban bukkant fel, majd 2000-ben a 15 éves Pilisborosjenő 15 éves Szabályozási és Rendezési Terv kidolgozása kapcsán, ahol a Belterületben vonandó területekről volt szó. Ekkor még Küller János Polgármester helyettesi /Alpolgármesteri/ státuszt töltött be és a “Papi földek” Beruházásának lebonyolitásával volt megbízva! 2002 szeptember óta megy a mutyizás Küller János és Sáhó Tibor között, ebben a levesben köpött bele Dr Fiák István és az akkori Képviselő Testület, amikor is már Küller János viszont polgármestert volt! Politikai és érdekek koncharcaTudom, hogy mit írok le megy azóta, aminek az egész Falu fejlesztése és a lakósság issza a levét 20 éve! Ilyen “demokratikus” Társadalom épűlt fel azóta és nőtt fel már ezalatt két generáció! Ha a falu lakóssága, civil szervezetei NEM fognak össze és a CSELEKVÉS harcos mezejére nem lép, a Falu további fejlődése negatív irányban megpecsételődik! Tudom, hogy mit írok, most itt az idő, hogy változtatni lehessen, csakis rajtunk Pilisborosjenő lakóin múlik, allternatív programokat kell kidolgozni és közgyűléseken propagálni, terjeszteni és a lakósságot megnyerni! Nagy munka, bele kell állni a Szervező aktivistáknak! Az őszi Önkármányzati választásra minden lakósnak el kell menni Ha a választásokkor is ilyen gyér lessz a Falu lakósságának érdeklősése, mint a mostani Közmeghallgatáson, akkor ez a “közösség” megérdemli a sorsát!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..